Boksläpp: Camilla Ländin debuterar med ”Härskartekniker”

framsida_RGBCamilla Ländins debutbok ”Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga” visar att härskartekniker förekommer överallt där människor möts. Den vänder upp och ned på stereotypa synsätt och visar att vi alla kan göra en insats för att motverka destruktiva manipulativa beteenden – både hos oss själva och andra.

”Härskartekniker – identifiera, hantera och förebygga” är en lättläst bok som visar att härskartekniker förekommer överallt där människor möts och att de flesta av oss både använder oss av och utsätts för denna form av sociala manipulation.

Boken beskriver till exempel hur vissa tar på sig ”offerkoftan” när det börjar hetta till, medan andra är mästare på att utdela ”dubbelbestraffning” eller osynliggöra personer i sin omgivning. Därutöver beskrivs en lång rad tekniker som är minst lika manipulativa, följda av exempel hämtade både från privata och mer eller mindre publika sammanhang.

– Jag ger läsarna både en historisk bakgrund och en nulägesbeskrivning så att de lär sig att känna igen olika manipulativa beteenden, säger bokens författare, Camilla Ländin. Jag tar även upp exempel som visar att härskartekniker används överallt – såväl mellan kvinnor som mellan män, mellan gamla och unga och så vidare. Det är inte ovanligt att till exempel kvinnliga chefer förtrycker yngre manliga medarbetare. Uppfattningen att objektifiering i första hand sker mellan en äldre man och en yngre kvinna är alltså ganska förlegad.

För att ett beteende ska kunna betecknas som härskarteknik krävs någon form av systematik. Det räcker således inte med en tillfällig kränkning, till exempel att någon har en otrevlig attityd eller säger nedsättande saker om en viss person.

– Oftast bygger härskarteknikerna på ett slags mönster, att det finns ett klimat i gruppen som tillåter detta. Men om vi arbetar för att skapa öppna miljöer där vi respekterar varandras åsikter har härskarteknikerna svårare att få fäste. Min förhoppning är att boken ska bidra till just detta, bland annat genom att väcka idéer om hur härskartekniker kan bemötas och förebyggas.

Pressmaterial Camilla Ländin ”Härskartekniker”

Ladda ner pressmeddelandet

GronegatanForlag_pressmeddelande 140129

Ladda ner omslagsbild av ”Härskartekniker”:

[jpg, RGB, 300 dpi]    [tiff, CMYK, 300 dpi]

framsida_CMYK framsida_RGB

 

 

 

 

Ladda ner bild på Camilla Ländin

DSC_1868-Edit-3

 

 

 

 

Kontakta Camilla Ländin

Telefon 070-651 6939
E-post: camilla@primautveckling.se.

Boktrailer ”Härskartekniker”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *